10 Tips Merawat Tumit Kaki Yang Pecah

Cuba bayangkan tetiba si suami cakap, ada kertas pasir atas katil waktu sedang tidur. Kita mesti pelik kan? Datang dari mana pulak kertas pasir nih? Bukak lampu nak check, rupa-rupanya kertas pasir tuh TUMIT KAKI BINI DIA YANG KASAR....huwaaa.... Sentap tak? Meh sini nak kasi petua nak rawat tumit kaki yang pecah macam kertas pasir tuh.


TIPS 1

Tumbuk bawang putih dan campurkan dengan perahan air limau nipis. Kemudian sapu je pada tumit kaki yang pecah-pecah tuh. Buat selalu hingga tumit tuh dah licin cantik


TIPS 2

Yang nih sesuai untuk mereka yang jenis bangun pagi-pagi. Cuba geselkan aje tumit kaki tuh kat rumput yang berembun. Pastikan buat setiap hari & mesti akan dapat rasa ada perubahan.


TIPS 3

Ni pun guna bawang jugak, tapi bawang merah. Sapukan bawang merah yang dah dipotong dua sehingga bawang tuh kering. Yang nih pun kena buat setiap hari kalau nak ada kesan. 



TIPS 4

Cari belimbing buluh, kemudian gosokkan aje buah tuh di tumit kaki yang pecah. Isi buah belimbing tuh, sapukan di tumit dengan berus yang lembut.


TIPS 5

Masukkan beberapa keping asam keping dalam besen yang ada air suam. Rendamkan tumit kaki yang pecah tu selama setengah jam. Buat selalu kalau nak tumit yang cantik & licin.


TIPS 6

Gosokkan getah betik muda kat tumit. Biarkan getah tu kering selama 10minit & bilas. Buat dua kali seminggu kalau nak dapatkan hasil yang lumayan. 


TIPS 7

Lumur sikit air asam jawa di tumit, kemudian rendam kaki dalam air suam yang berisi garam. Seelok-eloknya, guna garam bukit. Buat selalu hingga tumit jadi licin. 


TIPS 8

Kenal tak gambir? Haa.. gambir pun boleh jugak nak rawat tumit yang pecah nih. Sapukan tumit tu dengan gambir yang dah dicampurkan dengan air. Ataupun disapu dengan minyak lebihan menggoreng ikan. Rasionalnya? Sapu aje. Nanti akan nampaklah hasilnya.



TIPS 9

Ni pun guna asam keping jugak. Masukkan beberapa keping asam dan beberapa sudu cuka dalam besen yang berisi air sejuk. Rendamkan kaki selama 10minit. Buat setiap hari kalau nak tumit yang licin.


TIPS 10

Yang akhir sekali & yang paling mudah. Sapukan HERBAL BLEND SHAKLEE setiap hari di tumit yang pecah tu. Sapukan aje sehingga tumit dah kembali cantik. 

rawat tumit merekah


Selain untuk merawat tumit kaki yang pecah, HERBAL BLEND juga banyak fungsinya yang lain. Antaranya ialah menghilangkan gatal-gatal di kulit, menghilangkan ketidakselesaan akibat ekzema, menghilangkan kesan gigitan nyamuk & juga sebagai losyen harian. 

krim herbal blend

Selamat mencuba!
pengedar shaklee putrajaya


Tips Untuk Hilangkan Parut Chicken Pox dengan Cepat & Berkesan



Chicken pox nih kalau kena time kecik-kecik, ok lah kot. Parut pun kejap je akan hilang. Lagipun waktu kecik takde sapa yang nak ngorat...hehehe.. Cuba imagine kalau kena chicken pox time dah besar-besar nih. Terutamanya orang pompuan yang dah ayu mayu gitu. Dah ada pakwe... dah kawin.. tpi adohaiiii... parut chicken pox melepek kat muka. Kena plak kalau jenis kulit yang putih gebu. Memang serammmm..... Haa... Camna nak hilangkan parut hodoh nih dengan mudah ?

Kita tengok pengalaman Pn.Nurhidayah yang terkena jangkitan chicken pox nih. Waktu tu, beliau dah kahwin & dah ada anak. Tapi beliau berjaya dapatkan kembali kulit beliau seperti sebelum nih malahan makin cantik & sihat.



Ubat Chicken Pox Dewasa Sampai Dia Jadi Miss Universe Semula

Yang dah kahwin pun masih lagi nak jaga kecantikan diri untuk orang yang dia sayang. Apatah lagi mereka yang masih cintan-cintun. hihihi...

So, apa yang dia amalkan ? Hanyalah Sustained Released Vita-C, Vitamin E. ESP, Bcomplex & GLA Complex. Dalam tempoh sebulan je, parut chicken pox hampir hilang !! Ajaib kan? Bukan setakat parut yang hilang, kulit muka pun bertambah cantik & licin. Ini kerana vitamin-vitamin nih bertindak dari dalam. Bukannya hanya baiki kulit luar.

Haaa... apa tunggu lagi? Takkan nak biarkan aje parut tuh terletak elok kat muka. Kalau lagi 2 3bulan nak kahwin, elok sangat lah makan vitamin-vitamin nih sekarang. Kulit cantik, tubuh sihat. Sapa yang taknak kan?




Tak cukup bajet nak borong semua?  Boleh cuba 1 2 jenis dulu. Saya akan suggest yang mana paling cocok untuk korang. Save bajet & kulit pun cantik. Tapi kalau ada bajet lebih, baik amik semua sekali. Kompom lagi maveles kulit korang. Hehehehe..... amacam ?





























Rahsia Kurus & Cantik Selepas Bersalin Kini Terbongkar !

Badan berisi semasa mengandung sudah jadi perkara biasa. Tapi yang tak biasa, apabila lepas je bersalin, badan makin mengembang lebih daripada semasa mengandung. Ahh sudah... camna tuh?

kurus selepas bersalin

Alasannya, tak boleh nak kawal makan sebab asyik lah lapar. Lebih-lebih lagi bagi ibu-ibu yang menyusukan bayi mereka. Tetapi ada je di antara kita yang makin kurus & makin cun melecun walaupun lepas bersalin. Bukan anak pertama, tetapi dah anak ketiga. Nak tau apa rahsia mereka?

Semuanya ada di dalam video ini... jom saksikan 




Tidak semua orang mampu menjadi seperti insan bertuah ini. Hanya mereka yang betul-betul berazam & mempunyai tekad yang tinggi sahaja mampu melakukannya. Di samping pemakanan yang dijaga rapi, tidak dinafikan vitamin juga boleh mempercepatkan proses menguruskan badan. 

Ya, Set Pantang Shaklee & Set Menyusu Shaklee banyak membantu ibu-ibu menguruskan badan selepas bersalin. Tambahan pula, ianya langsung tidak mengganggu pengeluaran susu ibu. Bahkan makin banyak. Malah, ada di antara ibu-ibu ini mempunyai anak susuan. Makin ingin kelihatan cantik selepas bersalin pun bukan lagi menjadi satu masalah dengan Set Kulit Cantik Shaklee.

kurus selepas bersalin


Adakah kita nak tengok je orang lain slim bergaya & cantik menawan ? Jangan nak tunggu orang sebelah berbunyi baru nak amik langkah pertama. Mulakanlah dari sekarang. Pasti korang semua tak menyesal. 
















Tips Untuk Menangani Masalah Anak Selalu Sakit Di Taska

Majoriti wanita sekarang nih ada kerjaya. Tak kiralah kerja kilang ke, pejabat ke, kerja kat rumah orang ke. Pendek kata, semua pakat nak tolong bantu suami tambah pendapatan bagi yang dah bersuami. Bagi yang ada anak-anak pulak, terpaksa dihantar ke tadika atau pun rumah pengasuh. 

Masalah utama wanita-wanita ni ialah bila anak-anak seringkali sakit. Nak buat kerja kat pejabat pun tak senang. Bertambah stress. Asyik memikirkan camna anak-anak di bawah jagaan orang. Nak tak nak terpaksa ambil cuti kecemasan. Kalau kerap sangat ambil cuti, silap-silap gaji pulak kena potong dek majikan. Tapi, takkan nak harapkan pengasuh di tadika jaga anak kita seorang je walaupun budak tu sakit? 



Jadi, apakah penyelesaiannya ? Samada selalu ke hospital atau klinik untuk jumpa doktor & ambil ubat? Ataupun, kita sebagai mak bapak kena cari alternatif lain pengganti ubat? Sebab rasa-rasanya majoriti ibu bapa dah tau kesan ubat-ubatan untuk anak-anak lebih-lebih lagi jika diambil untuk tempoh yang lama. 

Cuba tengok apa kata ibu-ibu nih dalam menyelesaikan masalah anak yang selalu sakit di taska.



Anak Kurus Kering & Selalu Sakit Di Taska, Apa Nak BUAT?


Ya, mereka berikhtiar dengan MEALSHAKES SHAKLEE.

Tidak salah mencari alternatif lain selain dari ubat. Asalkan ianya tidak memudaratkan & terbukti berkesan.




Ingin mencuba MEALSHAKES untuk anak anda?

 order sekarang