Anak Sembelit Teruk Sampaikan Ayah Kena Standby Nak Seluk Untuk Keluarkan Najis

Wahai ibu bapa sekalian di luar sana, cuba bayangkan anak-anak anda taknak makan sebab taknak berak? Bukan sebab takut nak ke tandas. Tapi sebab trauma menahan sakit sembelit. Berjam-jam dalam tandas meneran. Alangkah kita yang dah dewasa ni pun, taknak kena sembelit. Apatah lagi budak-budak. Bahkan ada yang susut berat badan gara-gara taknak makan sebab takut nak buang air.





Apabila tengok keadaan anak macam tu, mak-mak punyalah ikhtiar. Bagi makan pisang, prun, betik. Bahkan hampir setiap hari asyik makan benda yang sama yang dikatakan boleh melawaskan sembelit. Kalau berkesan, Alhamdulillah. Kalau tak ?

Tapi, ada sesuatu di luar sana yang mak-mak masih tak tau. Sesuatu yang dapat menghilangkan masalah sembelit anak-anak sekaligus dapat hilangkan trauma taknak ke tandas.

Kita tengok video di bawah mengenai seorang mak yang di mana anaknya mengalami sembelit yang sangat teruk sehingga susut berat badan & akhirnya menemui jalan penyelesaian yang menggembirakan.





Jadi, apa pendapat mak-mak semua ? Ini bukan cerita rekaan yer. Ini pengalaman sebenar. Kalau ada di kalangan anak korang yang ada masalah sembelit walaupun bukan di tahap kronik, bolehlah mencuba MEALSHAKES ni.  

Mealshakes bukan setakat untuk yang ada masalah sembelit saja. Tapi juga untuk menambahkan selera makan anak-anak & pelbagai lagi khasiat yang kita tak tau.






Kenapa kita harus berikan anak-anak kita Mealshakes ?





Tak salah kalau kita berikhtiar dengan Mealshakes kan? Bukan untuk anak kita aje. Tapi satu keluarga boleh minum Mealshakes nih. Yang penting, ianya MAMPU MILIK

Kalau ada di antara korang nak cuba Mealshakes, boleh terus order di esell Shaklee.





Ataupun boleh juga kalau nak hubungi saya terus...



Selamat Mencuba...!




"Ingin pendapatan 4-5-6 angka sebulan dengan hanya 
Hubungi saya juga. 
Hanya dengan online, anda mampu meraih pendapatan lumayan setiap bulan. 
Wakil pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan"







* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit



Senggugut Kronik Sampai Rasa Nak Patah Pinggang. Camna Cara Nak Kasi Hilang?





Setiap bulan kalau tak senggugut time datang bulan, memang tak sah. Waktu sengugut tuh, hanya orang perempuan aje yang tau sakitnya camna. Silap-silap lebih kurang sakit kontraksi nak beranak sulung. Ada tak cara nak bagi senggugut nih hilang ? Memang ada. Tak sampai sejam, sakit sengugut akan beransur hilang. Kalau setiap bulan amalkan, sengugut takkan datang lagi.

Cakap macam bagus kan? Tapi sekali dah cuba, korang akan iktiraf benda nih bagus. Takde dadah. Takde kesan yang memudaratkan, Cuba tengok video ni...





Percaya ke tak? Dah ramai wanita-wanita di luar sana yang amalkan 2 vitamin nih & dah bebas dari senggugut. Nak lagi "power", boleh amik sekali dengan GLA-Complex.





Ini bukan omongan kosong. Ini betul-betul kejadian. Kalau masih was-was, boleh cuba dahulu Ostematrix & Bcomplex sebagai permulaan. Kalau rasa syok & best, baru lah tambah GLA-Complex plak. Kasi lagi cun.





Atau korang boleh terus order melalui e-sell Shaklee


 order sekarang






"Ingin pendapatan 4-5-6 angka sebulan dengan hanya 
Hubungi saya juga. 
Hanya dengan online, anda mampu meraih pendapatan lumayan setiap bulan. 
Wakil pengedar seluruh Malaysia masih diperlukan"







* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit








10 Tips Merawat Tumit Kaki Yang Pecah

Cuba bayangkan tetiba si suami cakap, ada kertas pasir atas katil waktu sedang tidur. Kita mesti pelik kan? Datang dari mana pulak kertas pasir nih? Bukak lampu nak check, rupa-rupanya kertas pasir tuh TUMIT KAKI BINI DIA YANG KASAR....huwaaa.... Sentap tak? Meh sini nak kasi petua nak rawat tumit kaki yang pecah macam kertas pasir tuh.


TIPS 1

Tumbuk bawang putih dan campurkan dengan perahan air limau nipis. Kemudian sapu je pada tumit kaki yang pecah-pecah tuh. Buat selalu hingga tumit tuh dah licin cantik


TIPS 2

Yang nih sesuai untuk mereka yang jenis bangun pagi-pagi. Cuba geselkan aje tumit kaki tuh kat rumput yang berembun. Pastikan buat setiap hari & mesti akan dapat rasa ada perubahan.


TIPS 3

Ni pun guna bawang jugak, tapi bawang merah. Sapukan bawang merah yang dah dipotong dua sehingga bawang tuh kering. Yang nih pun kena buat setiap hari kalau nak ada kesan. 



TIPS 4

Cari belimbing buluh, kemudian gosokkan aje buah tuh di tumit kaki yang pecah. Isi buah belimbing tuh, sapukan di tumit dengan berus yang lembut.


TIPS 5

Masukkan beberapa keping asam keping dalam besen yang ada air suam. Rendamkan tumit kaki yang pecah tu selama setengah jam. Buat selalu kalau nak tumit yang cantik & licin.


TIPS 6

Gosokkan getah betik muda kat tumit. Biarkan getah tu kering selama 10minit & bilas. Buat dua kali seminggu kalau nak dapatkan hasil yang lumayan. 


TIPS 7

Lumur sikit air asam jawa di tumit, kemudian rendam kaki dalam air suam yang berisi garam. Seelok-eloknya, guna garam bukit. Buat selalu hingga tumit jadi licin. 


TIPS 8

Kenal tak gambir? Haa.. gambir pun boleh jugak nak rawat tumit yang pecah nih. Sapukan tumit tu dengan gambir yang dah dicampurkan dengan air. Ataupun disapu dengan minyak lebihan menggoreng ikan. Rasionalnya? Sapu aje. Nanti akan nampaklah hasilnya.



TIPS 9

Ni pun guna asam keping jugak. Masukkan beberapa keping asam dan beberapa sudu cuka dalam besen yang berisi air sejuk. Rendamkan kaki selama 10minit. Buat setiap hari kalau nak tumit yang licin.


TIPS 10

Yang akhir sekali & yang paling mudah. Sapukan HERBAL BLEND SHAKLEE setiap hari di tumit yang pecah tu. Sapukan aje sehingga tumit dah kembali cantik. 

rawat tumit merekah


Selain untuk merawat tumit kaki yang pecah, HERBAL BLEND juga banyak fungsinya yang lain. Antaranya ialah menghilangkan gatal-gatal di kulit, menghilangkan ketidakselesaan akibat ekzema, menghilangkan kesan gigitan nyamuk & juga sebagai losyen harian. 

krim herbal blend

Selamat mencuba!
pengedar shaklee putrajaya


Tips Untuk Hilangkan Parut Chicken Pox dengan Cepat & Berkesan



Chicken pox nih kalau kena time kecik-kecik, ok lah kot. Parut pun kejap je akan hilang. Lagipun waktu kecik takde sapa yang nak ngorat...hehehe.. Cuba imagine kalau kena chicken pox time dah besar-besar nih. Terutamanya orang pompuan yang dah ayu mayu gitu. Dah ada pakwe... dah kawin.. tpi adohaiiii... parut chicken pox melepek kat muka. Kena plak kalau jenis kulit yang putih gebu. Memang serammmm..... Haa... Camna nak hilangkan parut hodoh nih dengan mudah ?

Kita tengok pengalaman Pn.Nurhidayah yang terkena jangkitan chicken pox nih. Waktu tu, beliau dah kahwin & dah ada anak. Tapi beliau berjaya dapatkan kembali kulit beliau seperti sebelum nih malahan makin cantik & sihat.



Ubat Chicken Pox Dewasa Sampai Dia Jadi Miss Universe Semula

Yang dah kahwin pun masih lagi nak jaga kecantikan diri untuk orang yang dia sayang. Apatah lagi mereka yang masih cintan-cintun. hihihi...

So, apa yang dia amalkan ? Hanyalah Sustained Released Vita-C, Vitamin E. ESP, Bcomplex & GLA Complex. Dalam tempoh sebulan je, parut chicken pox hampir hilang !! Ajaib kan? Bukan setakat parut yang hilang, kulit muka pun bertambah cantik & licin. Ini kerana vitamin-vitamin nih bertindak dari dalam. Bukannya hanya baiki kulit luar.

Haaa... apa tunggu lagi? Takkan nak biarkan aje parut tuh terletak elok kat muka. Kalau lagi 2 3bulan nak kahwin, elok sangat lah makan vitamin-vitamin nih sekarang. Kulit cantik, tubuh sihat. Sapa yang taknak kan?




Tak cukup bajet nak borong semua?  Boleh cuba 1 2 jenis dulu. Saya akan suggest yang mana paling cocok untuk korang. Save bajet & kulit pun cantik. Tapi kalau ada bajet lebih, baik amik semua sekali. Kompom lagi maveles kulit korang. Hehehehe..... amacam ?





























Rahsia Kurus & Cantik Selepas Bersalin Kini Terbongkar !

Badan berisi semasa mengandung sudah jadi perkara biasa. Tapi yang tak biasa, apabila lepas je bersalin, badan makin mengembang lebih daripada semasa mengandung. Ahh sudah... camna tuh?

kurus selepas bersalin

Alasannya, tak boleh nak kawal makan sebab asyik lah lapar. Lebih-lebih lagi bagi ibu-ibu yang menyusukan bayi mereka. Tetapi ada je di antara kita yang makin kurus & makin cun melecun walaupun lepas bersalin. Bukan anak pertama, tetapi dah anak ketiga. Nak tau apa rahsia mereka?

Semuanya ada di dalam video ini... jom saksikan 




Tidak semua orang mampu menjadi seperti insan bertuah ini. Hanya mereka yang betul-betul berazam & mempunyai tekad yang tinggi sahaja mampu melakukannya. Di samping pemakanan yang dijaga rapi, tidak dinafikan vitamin juga boleh mempercepatkan proses menguruskan badan. 

Ya, Set Pantang Shaklee & Set Menyusu Shaklee banyak membantu ibu-ibu menguruskan badan selepas bersalin. Tambahan pula, ianya langsung tidak mengganggu pengeluaran susu ibu. Bahkan makin banyak. Malah, ada di antara ibu-ibu ini mempunyai anak susuan. Makin ingin kelihatan cantik selepas bersalin pun bukan lagi menjadi satu masalah dengan Set Kulit Cantik Shaklee.

kurus selepas bersalin


Adakah kita nak tengok je orang lain slim bergaya & cantik menawan ? Jangan nak tunggu orang sebelah berbunyi baru nak amik langkah pertama. Mulakanlah dari sekarang. Pasti korang semua tak menyesal. 
















Tips Untuk Menangani Masalah Anak Selalu Sakit Di Taska

Majoriti wanita sekarang nih ada kerjaya. Tak kiralah kerja kilang ke, pejabat ke, kerja kat rumah orang ke. Pendek kata, semua pakat nak tolong bantu suami tambah pendapatan bagi yang dah bersuami. Bagi yang ada anak-anak pulak, terpaksa dihantar ke tadika atau pun rumah pengasuh. 

Masalah utama wanita-wanita ni ialah bila anak-anak seringkali sakit. Nak buat kerja kat pejabat pun tak senang. Bertambah stress. Asyik memikirkan camna anak-anak di bawah jagaan orang. Nak tak nak terpaksa ambil cuti kecemasan. Kalau kerap sangat ambil cuti, silap-silap gaji pulak kena potong dek majikan. Tapi, takkan nak harapkan pengasuh di tadika jaga anak kita seorang je walaupun budak tu sakit? 



Jadi, apakah penyelesaiannya ? Samada selalu ke hospital atau klinik untuk jumpa doktor & ambil ubat? Ataupun, kita sebagai mak bapak kena cari alternatif lain pengganti ubat? Sebab rasa-rasanya majoriti ibu bapa dah tau kesan ubat-ubatan untuk anak-anak lebih-lebih lagi jika diambil untuk tempoh yang lama. 

Cuba tengok apa kata ibu-ibu nih dalam menyelesaikan masalah anak yang selalu sakit di taska.



Anak Kurus Kering & Selalu Sakit Di Taska, Apa Nak BUAT?


Ya, mereka berikhtiar dengan MEALSHAKES SHAKLEE.

Tidak salah mencari alternatif lain selain dari ubat. Asalkan ianya tidak memudaratkan & terbukti berkesan.




Ingin mencuba MEALSHAKES untuk anak anda?

 order sekarang


























Sakit Lutut 20 Tahun Berkurangan Dengan Shaklee

Tak percaya? Macam tak logik je kan? Tapi ini adalah berita benar. Kenapa? Sebab Shaklee memang dijamin produknya. Penuh dengan ujian klinikal & analisis makmal. Bukannya sebarang R&D. 

Advance Joint Health Tablet (AJHT), vitamin yang dirumus khas untuk mereka yang selalu sakit-sakit lutut. Keberkesanannya dijamin seawal 5 hari oleh sesiapa saja yang mengamalkannya mengikut aturan. 



Kenapa AJHT disyorkan untuk mereka yang ada sakit-sakit lutut?



Ini kerana AJHT membantu sendi yang sihat dalam 4 cara yang khusus:

✿ Meningkatkan cushioning: Glukosamin (dari ekstrak jagung) dalam AJHT membantu memelihara rawan-cushioning perlindungan di antara sendi untuk sendi bergerak lebih bebas tanpa geseran yang akan menimbulkan rasa sakit

✿ Memelihara tisu penghubung yang sihat. 

✿ Dalam AJHT ada ekstrak Boswellia yang merupakan AGEN ANTI RADANG SEMULAJADI. Ia menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi.


✿ BEBAS Kondroitin [kondroitin adalah komponen tisu penyambung yang ditemui secara natural dalam sendi tulang & tulang rawan]. Kenapa perlu BEBAS KONDROITIN ? Sebab kalau ada kondroitin, ia akan menghalang penyerapan glukosamin.

Selain AJHT, ada 2 lagi jenis vitamin yang boleh digabungkan bersama untuk memberi kesan yang optimum & memuaskan. Vitamin tersebut ialah Omegaguard dan Ostematrix.



Tapi apa pun terpulang kepada tahap kesihatan individu itu sendiri. Samada untuk menggunakan ketiga-tiga vitamin ini sekaligus ataupun memilih yang paling sesuai.














Wahhhh....banyak betul testimoni dari mereka yang dah berpuas hati dengan AJHT & Set Sendi Shaklee. Anda ingin jadi salah seorang dari mereka...?











Tips Untuk Tambah Berat Badan Bagi Mereka Yang Terlalu Kurus

Anda terlalu kurus? Ingin menambah berat badan ?


Suatu hari waktu balik dari kerja, ada seorang budak perempuan melintas jalan. Spontan encik suami "eh eh, kurusnya budak nih. Macam tak cukup makan. Awak jangan jadi kurus sangat macam dia. Tak cantik jugak kalau kurus sangat pun.."

Hahahaha... perli ke apa? Tau lah saya nih tak berapa nak kurus. Tapi saya tau, memang encik suami tak berapa suka saya kurus sangat. Kalau sedang-sedang, oklah. Gemuk sangat pun taknak jugak...Fuhhhh... Dia cakap, kalau kurus, nanti pegang rasa tulang.


Iya, tidak dinafikan ramai orang nak kurus, & langsing, terutamanya wanita. Sebab bila tubuh langsing, macam-macam baju boleh pakai. Kalau badan berisi, agak susah jugak nak cari yang sesuai. Tetapi, ada golongan yang risaukan berat badan mereka yang terlalu kurus. Dah sampai peringkat underweight. Memang sangat mencabar kalau mereka ingin menamahkan berat badan. 

Taukah kita, kebanyakan orang yang kurus mempunyai kadar metabolisme yang tinggi. Tubuh mereka membakar kalori lebih daripada apa yang mereka makan. Sebab itu kalau kita perasan, ada orang yang kurus tapi selera makan...amboiiiii....kalah kita yang badan tak berapa nak kurus nih. 

Kalau ada yang nak tambahkan berat badan, kena ikut step nih...

★ Lebihkan karbohidrat dalam bentuk nasi, oat & roti. Tapi janganlah berlebihan. Nanti tak pasal-pasal ternaik lebih pulak berat badan. Ambilllah dalam sekadar yang diperlukan oleh tubuh. 

★ Banyakkan makan sumber protein seperti kekacang, tuna, ayam, soya (pastikan yang NON-GMO) & lain-lain. Kurang protein boleh sebabkan berat badan tidak bertambah walaupun kita mengambil lebih kalori.

★ Tambahkan lemak dalam pemakanan dengan cara yang betul. Kena ambil lemak yang berkualiti kalau nak tambahkan berat badan seperti lemak daging & keju, mentega kacang, buah-buahan kering & minyak zaitun. Sumber lemak penuh dengan kalori dan sebab itu ia membekalkan tenaga yang banyak. Tapi kita jugak perlu bersenam untuk mengekalkan lemak yang sihat. 

★ Bersenam dengan cara yang betul. Kalau nak tambahkan berat badan & meningkatkan saiz otot, tak digalakkan berlari jarak jauh. Lebih baik berlari menaiki bukit atau berlari pecut. Boleh jugak lakukan senaman free-weight yang akan bagi tekanan kepada otot & lakukan senaman yang melibatkan otot yang paling banyak. 

★ Senaman kurang daripada 1 jam sehari je. Kalau nak naikkan berat badan, tak boleh bersenam gunakan otot yang sama selama 2 hari berturut-turut.

★ Tidur yang cukup. Penah dengar tak, kalau banyak tidur badan akan gemuk? Hehehe...memang betul pun. Kalau tidur cukup (bukan tidur yang banyak), sel-sel otot yang rosak akan dibaiki dengan sendiri. Lagipun, semasa kita tidur, hormon yang menggalakkan pertumbuhan otot akan dibebaskan. 

★ Cukupkan dengan makanan tambahan. Boleh ambil vitamin dalam bentuk pil & minuman yang berprotein. Ia akan bekalkan tubuh kita dengan proten & kalori yang membantu meningkatkan pembentukan otot. Salah satu vitamin yang disyorkan untuk menambahkan berat badan ialah Mealshakes SHAKLEE. Selain itu, boleh juga kalau nak tambah B-complex & Vita-Lea untuk kesan yang lebih optimum.




Sekarang, kita tengok pulak apa kata mereka yang dah gunakan SET NAIKKAN BERAT BADAN SHAKLEE & berjaya tambahkan berat badan mereka.

mealshakes untuk tambah berat badan

mealshakes untuk tambah berat badan

testimoni shaklee untuk tambah berat badan
testimoni shaklee untuk tambah berat badan


Tapi apa pun, amalkanlah pemakanan yang sihat walaupun kita mengambil sebarang makanan tambahan. Nanti kalau terlebih makan, jadi terlebih beratlah pulak. Tak pasal-pasal jadi satu hal nanti nak turunkan berat badan yang lebih tu.

Selamat mencuba...!!


pengedar shaklee putrajaya

Tips Untuk Elakkan Sembelit Semasa Berpantang

Tengah berpantang? Sembelit ? Fuhhhh....memang seksa tak terkata. Kadang-kadang sanggup tak makan minum semata-mata tak nak ke tandas untuk membuang. Tapi kalau tak makan minum, camna nak dapatkan tenaga pulak. Lebih-lebih lagi kalau si anak menyusu badan.

cara elak sembelit

Teringat pengalaman sendiri semasa berpantang anak pertama. Nak masuk tandas pun seriau. Apatah lagi kalau nak meneran.  Ngeri dibuatnya! Terbayang sakitnya sembelit sampailah sekarang. Ada sesetengah orang, sampai berdarah dibuatnya & luka jahitan bersalin hampir terbuka. 

Sebab tu ada kawan-kawan yang dah rasa serik nak bersalin lagi. Bukan sebab sakit bersalin, tapi sebab sakit sembelit semasa dalm pantang. TAPI, bila dah jumpa penyelesaiannya, sembelit semasa pantang bukan lagi satu mimpi ngeri.

Cuba tengok video di bawah. Pengalaman seorang ibu muda yang serik untuk bersalin lagi disebabkan sembelit yang sangat teruk. Apa yang mengubah pendirian beliau?




Syok kan bila berpantang menjadi semakin mudah? Dapat anak tiap-tiap tahun pun takde masalah rasanya....kihkihkih...

Nak jadi seperti beliau...?





Cairkan Kahak Dengan Omegaguard Shaklee

Baru-baru nih, Yani batuk kahak dekat 2 minggu. Tak teringat pulak ada Omegaguard dalam peti ais. Sebab selalu skip makan, tu yang jadi tak ingat...hehehe... 

Lepas tuh, 3 malam berturut-turut Yani makan 3 biji Omegaguard sebelum tidur. Bangun tidur pagi hari keempat, tiba-tiba Yani muntah kahak. Hah...amik ko.. berlumba-lumba kahak cair keluar. Lepas tu baru lega sikit tekak. Tapi masih kena makan omega tu sebab nak bagi hilang terus kahaknya. Nasib baik tak kena penyakit lain.



Kenapa kalau batuk kahak kena cari Omegaguard? 

Sebab Omega nih fungsi dia mencairkan kahak yang dok bertapa dalam tekak nuh. Cuba bayangkan kalau anak-anak kita kena batuk kahak yang teruk sampaikan tak boleh nak tidur sebab asyik batuk terkokol-kokol. Siap mata merah dan berair sebab menahan batuk yang tak berenti. Kita yang dah tua nih pun rasa seksa, apatah lagi anak-anak.  Silap-silap boleh dapat pneumonia. Lagi teruk. 





Dah ramai yang berpuas hati dengan Omegaguard. Terutamanya untuk budak-budak yang ada asma & batuk kahak. Memang sangat-sangat membantu. Asma yang teruk dah makin kurang. Batuk kahak dah hilang kahaknya. 


TESTIMONI OMEGAGUARD SHAKLEE











Omegaguard bukan setakat untuk batuk kahak, tapi juga untuk mereka yang ingin menguruskan badan. Keberkesanannya, 2 kali ganda lebih cepat membakar lemak berbanding dengan Lecithin


Omegaguard bukan sekadar untuk yang ada asma & batuk kahak je. Tapi mempunyai pelbagai fungsi yang bermanfaat kepada semua. Boleh diambil oleh anak-anak seawal umur setahun sehinggalah kepada orang dewasa. Perbezaan minyak ikan Omegaguard nih, ia bukan diproses dari hati ikan. Tapi dari ikan keseluruhannya. Sebab inilah ia berlainan dari minyak ikan jenama lain di pasaran yang majoritinya diproses menggunakan hati ikan.





Jadi, pilihlah minyak ikan terbaik untuk kesihatan kita sekeluarga. 
Lebih-lebih lagi untuk anak-anak, si permata hati....